Een vakantiedag naar Waterpark O’Gliss

Een vakantie in Frankrijk is naast het genieten van de prachtige natuur en het heerlijke eten ook aantrekkelijk vanwege de aangename temperaturen. De kustregio van de Provence – Côte d’Azur staat bekend om de meeste zonuren per jaar. Grote delen van het jaar kunt u buiten zitten, in de tuin van uw vakantiehuis of op het terrasje van een restaurant in een van de toeristische dorpjes. Wist u dat na de Provence de Vendée de meeste zonuren per jaar heeft? Ook de Poitou - Charentes, de regio die grenst aan de Vendée, mag niet klagen. Bent u op vakantie in dit gebied en zoekt u verkoeling tijdens een warme dag, ga dan naar Parc Aquatique “O’Gliss Park” in Le Bernard. Dit park ligt ten noorden van La Rochelle en het Marais Poitevin. De meeste Aquaparken in Frankrijk liggen in de Provence en de Languedoc of bij Bordeaux aan de Atlantische kust. In ieder geval in het zuiden van Frankrijk. O’Gliss Park ligt in de Vendée, een duidelijk bewijs dat de temperaturen in deze regio aangenaam zijn.

O’Gliss, waterplezier in uw vakantie

Een dag naar waterpark O’Gliss zal een van de hoogtepunten van uw vakantie zijn, zeker de kinderen kunt u geen groter plezier doen. Vertrek ’s morgens vroeg als het nog niet zo warm is en kom aan voordat de drukte begint. O’Gliss is een van de grootste waterparken van Europa met waterplezier voor alle leeftijden. Zowel de kleine peuters, de kinderen, jong volwassenen én de volwassenen zullen volop genieten. Er zijn glijbanen waar kleine kinderen zonder gevaar vanaf kunnen gaan maar ook glijbanen waarbij u van grote hoogte en een behoorlijke snelheid naar beneden gaat. Deze glijbanen zijn niet toegankelijk voor kinderen onder een bepaalde leeftijd. Maar er is meer: een lagune met watervallen, wilde rivieren van honderden meters lang, een golfslagbad en klimtoestellen. Wilt u even uitrusten, maak dan gebruik van de ligbedden die overal staan of ga op uw handdoek liggen op de tropische witte stranden. Er zijn ook privégedeeltes die u tegen meerprijs kunt boeken met een privéjacuzzi en overdekte lodge. Uiteraard is er volop catering op het park.

Aquaparken in Frankrijk

  • AquaParc Bergerac
  • Aqualand Fréjus
  • Aqualand St. Cyprien
  • Splashworld Avignon
  • Atlantic Park Les Landes
  • Aqualand Arcachon
  • Aqualand Cap d’Agde
  • Aqualand Agen
  • Aqualand Saint Cyr sur Mer
  • Aqualand Saint Maxime

VIP - service tijdens uw vakantiedag in O’Gliss

Direct na de opening in 2016 was het park al een enorm succes. De jaren erna is het park verder uitgebreid en vernieuwd. In de zomer kan het op warme dagen erg druk zijn en zijn de wachtrijen wat langer. Om dit te voorkomen heeft O’Gliss een extra service bedacht: VIP service. Maximaal 150 bezoekers mogen tegen een meerprijs een uur eerder het park in. Normaal gaan de deuren om 10 uur open, u mag er dan met een selecte groep al om 9 uur in. Een uur lang kunt u dan zonder wachtrijen genieten van de waterattracties op het Aquapark. U kunt dan ook de beste plek uitzoeken waar u wilt gaan zitten en zo uw ligbedden reserveren. Onderdeel van de VIP behandeling is ook dat u uw eigen lounge set kunt bestellen. Voor een iets hogere prijs heeft u een lounge set met overkapping. Helemaal luxe is de eigen lodge met minibar, warme dranken en catering die bezorgd wordt. Luxer dan dit is haast niet mogelijk. Uiteraard hangt er wel een prijskaartje aan.

Waterplezier voor alle leeftijden

Het park is opgesplitst in verschillende gedeeltes. Ieder deel is geschikt voor een bepaalde leeftijd. Op deze manier wordt toezicht gehouden dat jonge kinderen niet bij de faciliteiten kunnen komen die voor ouderen zijn bestemd.
Er zijn de volgende delen:

O’Cayo Island

Het grote Zwembad voor het hele gezin ligt in O’Cay Island. Hier is ook een wellness deel en badmeesters zorgen ervoor dat de kleine kinderen veilig zijn. Zijn de kinderen wat ouder, dan kunnen ze de rotswand beklimmen. Deze is geschikt voor jonge kinderen en dus zonder gevaar dat de kinderen zich kunnen bezeren. In O'Cayo Island is ook een groot grasveld met overdekte ligbedden.

Ludopark

Het Ludopark is special voor kinderen. Rondom de waterattracties zijn brede terrassen met ligbedden waar u kunt liggen terwijl uw kinderen in het water spelen. Klim aan boord van het Galjoen van de Boekaniers en klim door het schip. In de “Déliré’O” staan de glijbanen voor de allerkleinsten. Zonder gevaar kunnen ze er vanaf. De Aquatower is wat hoger en geschikt voor de iets oudere kinderen. Deze heeft vier waterglijbanen.

Exploral’O

In Exploral’O komt u terecht in de wereld van de wilde rivieren. De rivieren zijn bij elkaar meer dan 400m lang en opgedeeld in de Speed River van 120m, de Indiana van 70m, de Colorado van 90m en de Niagara van 120m. De rivieren zijn verschillend in moeilijkheidsgraad.

O'Gliss Park 20a Franktijk Vendee vakantie luxe villa poitou charentes forges zwembad.jpg

Délir’space

In de Délir’Space is het heftig en kunt u met 12 glijbanen op zoek naar uw grenzen. Hoever gaat u ze verleggen? Er zijn eerst 3 groene glijbanen voor beginners: de Body Slide, de Tunnel Body Slide en de Rafting Slide. Vervolgens zijn er de blauwe en rode glijbanen voor de gevorderden zoals de Twister I en II, de Multi Surf, de Flying Boat, de Space Boat en de Turbo Lance. Bij de zwarte glijbanen maakt u van grote hoogte een vrije val naar beneden. Voor deze glijbanen heeft u behoorlijk wat adrenaline nodig. Probeer de Looping Rocket, de Free Fall en de Kamikaze. Als laatste is in de Délir’Space ook nog een heel andere attractie: Virtual Rafting. Neem met elkaar plaats in de boot, zet uw VR bril op en vaar de wild stromende rivier af.

Sunset’Playa

Nadat u de nodige adrenaline heeft verbruikt op de glijbanen wordt het tijd om uit te rusten en te ontspannen. Ga daarvoor naar Sunset’Playa. Laat u na het zwemmen opdrogen en geniet van de warme zonnestralen of neem een ligbed in de schaduw onder de palmbomen. Op het privéstrand is het mogelijk, vlakbij de cocktailbar. Tot ontspanning komt u ook in het golfslagbad waar u heerlijk kunt drijven op de golven. Als afsluiting geniet u van de schuimparty van DJ Mousse.

Stingray 2024

In 2024 wordt er een nieuwe attractie geopend: de Stingray. Dit is de grootste waterglijbaan van Europa. U gaat in een boei zitten en kunt dan kiezen uit 4 afdalingen. Schrik niet van de hoogte want die is 28m! De afdalingen zijn allemaal indrukwekkend door de heftige middelpuntvliedende krachten waaraan u onderworpen bent. U draait enkele keren rond over de vleugels van de Stingray voordat u verder naar beneden gaat totdat u uiteindelijk in het water terecht komt. De opening is op 22 juni 2024.

Terug naar het overzicht