Drop-In Water Jump: de ultieme zomerattractie

Langs de kust van de Middellandse Zee en de Atlantische Oceaan liggen de meeste waterparken van Frankrijk. Voor veel toeristen is de kust populair om tijdens de vakantie te genieten van de zee en het strand. Meer in het binnenland van Frankrijk zijn beduidend minder waterparken dan aan de kust. Het zijn de vakantiegangers die van water houden die naar een regio in Frankrijk gaan die dicht bij de zee en het strand ligt. Voor deze liefhebbers van water is de link naar een waterpark snel gelegd. Zij zullen ook in een waterpark volop genieten. Aan de kust zijn volop watersportactiviteiten mogelijk als zwemmen, zeilen en snorkelen. Ook de activiteiten waar wat meer adrenaline voor nodig is, zoals jetskiën waar behoorlijke snelheden kunnen worden gehaald; of parasailen waarbij u hangend aan een parachute vastzit aan een speedboot en langzaam tot hoog in de lucht gaat.

Wat is een Drop-In Waterjump?

Een drop-in waterjump is een spannende waterattractie, waarbij u met een opblaasband, of zonder enige hulp, van een helling naar beneden glijdt en vervolgens gelanceerd wordt in een groot zwembad. Het combineert de sensatie van een waterglijbaan met de adrenaline van een vrije val, en is populair bij zowel kinderen als volwassenen die op zoek zijn naar een spannende ervaring op het water. Een drop-in waterjump bestaat uit een steile helling die eindigt in een schans. Vanaf de schans word je omhoog en vooruit gelanceerd, om daarna een spectaculaire duik te maken in het water. De helling kan verschillende hoogtes hebben, waardoor er variatie is in de intensiteit van de sprong. Het is een veilige en gecontroleerde manier om een vrije val te ervaren, en de zachte landing in het water maakt het geschikt voor bijna iedereen. Het is wel bij uitstek een attractie die geschikt is voor mensen die niet snel bang zijn. En wilt u toch nog wat meer uitdaging? Dan is het mogelijk om op de ski's de helling af te gaan. Als u altijd al eens had willen schansspringen, dan is dit de gelegenheid om het te ervaren. Alleen niet in Zwitserland of Oostenrijk, maar in Zuid-Frankrijk!

Drop-In Argelès-sur-Mer

In de bekende badplaats Argelès-sur-Mer in de Languedoc ligt Drop-In Water Jump Parc. Argelès is de grootste badplaats in het zuiden van Frankrijk en ligt met Collioure, Banyuls en Port Vendres aan de Côte Vermeille. Het is een populaire streek om op vakantie te gaan, alles is er aanwezig: zee, strand, bergen, wijngaarden, leuke dorpjes en cultuur. Voor een dag met veel spanning en sensatie gaat u naar dit waterpark om in hoge snelheid de schans af te gaan om vervolgens gelanceerd te worden en met een salto of sprong in het water terecht te komen.

Voor wie is een Drop-In Waterjump bedoeld?

Deze attractie is geschikt voor een breed publiek:

  • Kinderen: kinderen vinden dit soort attracties natuurlijk fantastisch. Het is een avontuurlijke, maar toch veilige manier om te genieten van het water. Het is daarbij ook een geweldige manier om even wat energie kwijt te raken en plezier te hebben.
  • Tieners: ook voor tieners is dit een topattractie. Als ze op zoek zijn naar wat meer spanning zullen ze genieten van de sensatie van de vrije val en de sprong in het water.
  • Volwassenen: ook volwassenen kunnen zich uitleven op de drop-in waterjump. Het is een leuke en actieve manier om af te koelen tijdens warme zomerdagen. En als ouder wil je jezelf natuurlijk niet laten kennen…

Genieten van de zomerse zon en waterpret

Frankrijk staat bekend om zijn zonnige zomers. In de zomermaanden is het in veel delen van het land bijna altijd zonnig en warm. Niets is dan verfrissender dan een heerlijke duik in het koele water. De drop-in waterjump biedt de perfecte combinatie van spanning en verkoeling, waardoor het een ideale activiteit is tijdens een zomerse dag in Frankrijk.

Of u nu op zoek bent naar een avontuur met vrienden of een leuke dag uit met het gezin, de Drop-In Water Jump in de Franse waterparken biedt gegarandeerd plezier voor iedereen. Dus trek uw zwemkleding aan, geniet van de zon, en maak u klaar voor een onvergetelijke waterervaring. Wilt u even rusten, of de tijd nemen om naar de kinderen te kijken? Er staan bankjes en stoelen klaar waar u kunt gaan zitten. Deze kunt u ook gebruiken om een hapje te eten. Er is horeca zodat u niet alles hoeft mee te nemen.

Drop in water jump park 8 Argeles sur Mer Frankrijk Languedoc vakantie Espinet Quillan Middellandse

De drop-in waterjump in Franse waterparken

Frankrijk staat bekend om zijn prachtige waterparken. Veel van deze parken bieden drop-in waterjumps aan. Enkele populaire waterparken zijn:

  • Aqualand St. Cyprien: Gelegen in de Laguedoc in Zuid-Frankrijk met veel glijbanen voor een dagje uit met het gezin tijdens de vakantie.
  • Aqualand Fréjus: gelegen aan de Franse Rivièra, biedt Aqualand Fréjus een scala aan waterattracties, waaronder een spannende drop-in waterjump.
  • Aquasplash in Antibes: dit waterpark aan de Côte d'Azur heeft een indrukwekkende drop-in waterjump die zeker voor de nodige adrenaline zorgt.
  • O’Gliss Park in het westen van Frankrijk: Dit park staat bekend om zijn gevarieerde waterattracties, waarnaast ook een drop-in waterjump die veel bezoekers trekt.

Extra genieten van Frankrijk

Frankrijk is een land dat naast waterparken natuurlijk nog veel meer te bieden heeft. U kunt hier makkelijk langere tijd doorbrengen en elke dag weer iets nieuws ontdekken. Het is dan goed om dit te doen met een comfortabele uitvalsbasis. FranceComfort Vakantieparken heeft in de omgeving van Drop-In Water Jump in Argelès-sur-Mer een prachtig vakantiepark dat van alle gemakken is voorzien.

Daarnaast zijn er door het hele land vakantieparken ingericht, in de Provence, de Alpen, de Dordogne, Poitou - Charentes of de Gironde. Parken met luxe, comfortabele villa’s waar het u aan niets ontbreekt. Sommige van deze villa’s hebben zelfs een privézwembad in de tuin. Daarnaast zijn veel van de parken van FranceComfort ook nog eens voorzien van extra’s als een sauna, jacuzzi en fitnessruimte. De vakantiehuizen liggen in een toeristische omgeving zodat u eenvoudig een bezoek aan de toeristische dorpjes in de omgeving kunt plannen. Er is dus altijd een vakantiepark dat u het meeste aanspreekt.

Terug naar het overzicht