Olympische spelen Parijs 2024

Het grootste sportevenement van de wereld komt er weer aan en dit keer zijn de Olympische Spelen in Frankrijk! De Franse hoofdstad Parijs is de thuishaven voor ruim 10.000 sporters van over de hele wereld, die vanuit 206 landen naar Frankrijk zullen komen om zich met elkaar te meten. De Spelen worden gehouden van 26 juli tot 11 augustus en zijn natuurlijk ook in België uitgebreid op televisie en online te volgen. Zou het niet leuk zijn om bij de Olympische Spelen tijdens uw vakantie een evenement in het echt mee te maken?

Een sportevenement dat zijn weerga niet kent

De Olympische Zomerspelen worden elke vier jaar gehouden. De hele sportwereld is dan een aantal weken gefocust op dit unieke evenement, waarvan het voor elke sporter de droom is om hier ooit aan mee te kunnen doen. Dit levert spannende wedstrijden en mooie taferelen op. We herinneren ons allemaal nog wel de vele successen die door België tijdens de Olympische Spelen zijn behaald. En ook dit jaar is er volop kans dat Belgische sporters weer flink wat medailles binnen gaan halen. Maar de Olympische Spelen staan altijd garant voor bijzondere prestaties, alsmede drama van de bovenste plank. Voor veel sporters behoren de Spelen tot het hoogtepunt van hun sportieve carrière, waar ze dan ook alles voor doen om te kunnen slagen.

Een sportief feest in Frankrijk

Het zijn ook eindelijk weer normale Spelen, want de vorige editie werd flink verstoord door de corona-pandemie. Zo werden de Spelen in Tokyo al uitgesteld van 2020 naar 2021 en waren er praktisch geen buitenlandse fans aanwezig. Gelukkig kunnen de Spelen van dit jaar wel weer normaal worden gehouden en zullen er fans van over de hele wereld bij aanwezig zijn. En reken maar dat men er in Frankrijk een groot spektakel van gaat maken!

De hele stad wordt steeds meer en meer omgetoverd in een Olympische stad, waarbij er op een tweetal locaties zelfs nieuwe sporthallen zijn gebouwd. Er worden elk jaar nieuwe sporten aan het Olympisch programma toegevoegd. Waar dit vorig jaar de sporten surfen, klimmen en skateboarden waren, daar is voor dit jaar breakdancing toegevoegd.

Parijs laat zich van zijn beste kant zien

Vaak is het zo dat er in een stad die de Olympische Spelen organiseert, flink gebouwd wordt aan nieuwe faciliteiten. In Parijs is dat slechts in beperkte mate het geval. Men heeft er juist voor gekozen om bestaande, iconische locaties eens extra in het zonnetje te zetten. Zo wordt het wereldberoemde Roland Garros stadion gebruikt voor tennis en boksen, terwijl er in het Parc des Princes meerdere voetbalwedstrijden worden gespeeld. De rivier de Seine is de locatie van onder andere de triatlon, terwijl er in het Velodrome aan baanwielrennen wordt gedaan. 

Rond de Eiffeltoren

Ook om en nabij de Eiffeltoren worden er sportevenementen georganiseerd. Je kan hierbij denken aan de marathon en het snelwandelen. Zo wil men de stad Parijs helemaal op zijn best laten zien. En wat is dan een betere lokatie dan bij de Eiffeltoren, het centrum van Frankrijk!

Nieuwe faciliteiten voor de Olympische Spelen

Toch is er ook een aantal nieuwe faciliteiten gebouwd om de sporters zo goed mogelijk hun sport te kunnen laten beoefenen. Zo is er een gloednieuw Olympic Aquatics Center gebouwd, oftewel een zwembad dat plaats biedt aan maar liefst 15.000 toeschouwers! In dit gebouw worden de zwemwedstrijden georganiseerd, maar ook de waterpoloteams komen hier in actie. Overigens wordt de capaciteit van dit gebouw na de Olympische Spelen wel teruggebracht tot 2500. Het andere nieuwe gebouw is eveneens een zwembad, met de originele naam Olympics Aquatics Center 2. Dit gebouw is wel kleiner dan de andere hal, met een capaciteit van 5.000. Deze hal zal voornamelijk gebruikt worden voor schoonspringen, synchroonzwemmen en de poulewedstrijden in het waterpolotoernooi.

Niet alle evenementen zijn in Parijs

Het grootste deel van alle sporten vindt plaats in Parijs, of in de nabije omgeving. Zo is Versaille bijvoorbeeld de prachtige thuisbasis van alle paardensport evenementen. Voor alle zeilevenementen, die logischerwijs niet in Parijs kunnen worden georganiseerd, is echter gekozen voor de haven van Marseille.

Een prachtige plek natuurlijk om te bezoeken en van de Olympische sport te genieten. Voetballiefhebbers kunnen door het hele land wedstrijden bezoeken. Naast Parijs worden de wedstrijden in het heren- en damestoernooi namelijk gespeeld in onder andere Nice, Bordeaux, Nantes, Lilles en Lyon.

Olympische sport bezoeken vanuit een luxe thuisbasis

Als jij een echte sportliefhebber bent en al die mooie sportevenementen wil bezoeken, dan heb je hier verschillende mogelijkheden voor. Er zijn natuurlijk in Parijs en omgeving meerdere mooie hotels te vinden, maar daarnaast kan je er ook voor kiezen om juist in een van de andere steden sport te gaan kijken. Je mag er namelijk op rekenen dat in Marseille, maar ook bij de voetbalwedstrijden, ook een echte Olympische sfeer aanwezig is. Kies je ervoor om in Marseille van topsport te gaan genieten, dan raden we je aan een verblijf te boeken bij FranceComfort.

Deze aanbieder van luxe vakantieverblijven heeft namelijk meerdere mooie vakantieparken beschikbaar in de omgeving van Marseille. We willen hier dan specifiek Jardin du Golf en Vallée de la Ste. Baume uitpikken. Hier vandaan ben je snel in Marseille om een zeilwedstrijd, het windsurfen of een van de voetbalwedstrijden mee te pikken. Dit zijn parken waar je verblijft in een luxe villa, vaak ook nog met een eigen zwembad voor de deur. De huizen zijn voorzien van alle gemakken, zodat je helemaal tot rust kan komen na een mooie dag vol Olympische sport.

Op vakantie tijdens de Olympische Spelen

Ben je voor de Olympische Spelen in Parijs, maar wil je daarna nog wel een paar dagen tot rust komen in de omgeving van de hoofdstad, of in een van de andere mooie delen van Frankrijk? In de rest van het land zijn ook meerdere parken van FranceComfort te vinden. Aangezien het hele land in het teken staat van de Olympische Spelen, valt ook hier volop te genieten van de bijzondere sfeer die er heerst tijdens dit unieke evenement! 

Voor het programma van de Olympische Spelen van 2024 verwijzen we je graag naar de officiële website. Hier vind je ook meer informatie over Olympische Spelen 2024 tickets en een antwoord op de vraag: Wanneer zijn de Olympische Spelen van 2024 ook alweer precies en waar in Frankrijk worden al de sportevenementen gehouden?

Bekijk onze luxe vakantiehuizen ➡️